Hopp til hovedinnhold

Den norske forskningsfartøyflåten

Foredraget vil belyse fire sentrale tema: utviklingen av fartøyer og toktaktivitet i våre nære havområder, utforskning i fjerne farvann, fartøyenes rolle i polare strøk, og den teknologiske utviklingen av utstyr og instrumenter. I tillegg vil foredraget gi et innblikk i bidragene fra noen av de mest innflytelsesrike vitenskapelige aktørene i denne perioden.

Per er foruten å være styreleder i Bergens Sjøfartsmuseums venneforening, utdannet på Sjøkrigsskolen som operativ offiser og på Norges Tekniske Høyskole (nå NTNU) på nautikklinjen. Han tjenestegjorde på MTB som nestkommanderende, skipssjef og divisjonssjef, var medlem av «NATO-teamet» i Navstar GPS prosjektet ved US Air Force Space Division i Los Angeles, USA og deretter kontorsjef, avdelingssjef og prosjektleder ved Sjøforsvarets Forsyningskommando i perioden 1979 – 1999. I perioden 2000-2023 arbeidet Nieuwejaar som Rederisjef og senere prosjektdirektør ved Havforskningsinstituttet i perioden.

Billetter selges ved inngang

Vi anbefaler at du kommer litt før start for å sikre deg plass.

 • Voksen

  Kr 150,-

 • Barn (Gratis)

  Barn inntil 18 år. Barn under 12 år må gå i følge med en voksen.

 • Student - (gratis på torsdager)

  Kr 75,-

 • Medlemmer Venneforeningen

  Gratis for medlemmet og en gjest

 • BT Fordel

  25% rabatt på ordinær billett voksen

 • Museum Vest Årskort

  Gratis inngang

Inngangsbillett til museet inkluderer tilgang til foredraget, men merk at kjøp av inngangsbillett ikke garanterer plass i auditoriet. Plasser i auditoriet tildeles på 'først til mølla'-basis på dagen for arrangementet. For å sikre din plass, anbefaler vi at du kommer tidlig.