Hopp til hovedinnhold

EKSTRA FOREDRAG: Kollisjonen mellom KNM Helge Ingstad og Sola TS med Per Aasmundseth

Interessen for foredraget har overgått alle forventninger, vi har derfor satt opp et ekstra foredrag ettersom det første ble utsolgt på rekordtid!

I dette foredraget vil Per Aasmundseth gi et overblikk på den dramatiske kollisjonen mellom KNM Helge Ingstad og Sola TS. Han utforsker årsakssammenhengene og de ulike faktorene som førte til kollisjonen, samt utfordringene med sikker navigering i trange fjorder. Foredraget vil gi publikum en unik forståelse av de komplekse dynamikkene i moderne maritim navigasjon og sikkerhet.

Per gikk nylig inn i pensjonisttilværelsen i fjor høst, han har en imponerende og mangfoldig karriere bak seg. Utdannet som navigatør fra Sjøkrigsskolen, har han utmerket seg i flere sentrale roller innen maritim sektor. Hans karriere omfatter roller som ubåtsjef i marinen og som kaptein på ferje i Vestlandsfjordene. 

I tillegg til sin praktiske erfaring til sjøs, har Per dedikert de siste 15 årene av sitt yrkesliv til å undervise fremtidige generasjoner av navigatører og maskinister ved den maritime fagskolen i Bergen. Per representerte også tankskip-rederiet som sakkyndig angående skyldfordeling i kollisjonen mellom KNM Helge Ingstad og Sola TS i perioden fra sent 2018 til tidlig 2022.

Priser

Grunnet stor interesse anbefaler vi sterkt at du sikrer deg billetter så raskt som mulig!

 • Voksen

  Kr 150,-

 • Barn (Gratis)

  Barn inntil 18 år. Barn under 12 år må gå i følge med en voksen.

 • Student

  Kr 75,-

 • Medlemmer Venneforeningen

  Gratis

 • BT Fordel

  25% rabatt på ordinær billett voksen