Kjenner du til havfruene på land?

Kjenner du til havfruene på land? Stig Tenold ved NHH (til høyre) og Bård Gram Økland fra Bergens Sjøfartsmuseum viser frem sin rykende ferske artikkel om Norges Havfrueforbund: «Mermaids Ashore: The Norwegian Mermaid Association, 1964 – 1989». De to er enige om at sjømannskonene er en interessant innfallsvinkel til moderne sjøfartshistorie. 

Read More

Ledig stilling – historiker ved Bergens Sjøfartsmuseum

Stiftelsen Museum Vest er en kulturhistorisk museumsorganisasjon bestående av syv avdelinger i Bergensregionen; Det Hanseatiske Museum og Schøtstuene, Norges Fiskerimuseum, Herdla Museum, Fjell Festning, Kystmuseet i Øygarden, Nordsjøfartmuseet og Bjørn West Museet. 1. mai 2019 blir Bergens Sjøfartsmuseum konsolidert med Museum Vest. Museum Vest forteller om livet langs kysten og på havet. Vårt arbeid er knyttet til forvaltning, forskning, undervisning og formidling av temaer som kystkultur, sjøfart, fiskeri og havbruk, samt krig og okkupasjon fra fortid til samtid. Museum Vest har vel 60 årsverk (inkludert Bergens Sjøfartsmuseum) og er organisert som en stiftelse med eget styre.

Read More

Bergens Sjøfartsmuseum blir avdeling i Museum Vest fra 1. mai 2019

De siste detaljer i avtalen mellom Bergens Sjøfartsmuseum og Museum Vest om konsolidering er nå på plass. Bergens Sjøfartsmuseum blir dermed en avdeling i Museum Vest fra 1. mai 2019. Vi ser frem til mange nye spennende muligheter for museet i tiden som kommer.

Lenke til Museum Vest sin hjemmeside der du finner mer informasjon om saken: trykk her

Read More