FYR OG FLAMME - vi markerer losjubileet med konsert og foredrag

Markering av losvesenet med foredrag og konsert på museet.

«Kystlos 1900-1950». I anledning 300-års jubileet for losvesenet forteller avdelingsdirektør v/Bergens Sjøfartsmuseum, Per Kristian Sebak, om kystlosyrket dels med utgangspunkt i sin egen oldefars karriere.

Dernest blir det konsert på museet!  Richard Burgess og Gabriel Fliflet framfører konserten «Fyr og flamme – en konsert for havgapet».

Kl. 18.30: Dørene åpner

Kl. 19-19.30: «Kystlos 1900-1950». Avdelingsdirektør v/Bergens Sjøfartsmuseum, Per Kristian Sebak, forteller om kystlosyrket med utgangspunkt i sin egen oldefars karriere.

Kl. 19.30-19.45: Pause m/enkel bevertning

Kl. 19.50: «Fyr og flamme – en konsert for havgapet». Med Richard Burgess og Gabriel Fliflet.

Ca. kl. 21.00 slutt.

Billett:

Voksne 350,- kr

Medl. i museets venneforening: 200,- kr

Lenke til billettkjøp: kommer

Omtale om konserten

Fyr og flamme er ein konsert med salte sangar og kuling i kasta:
Engelske shanties frå seilskutetida, vestlandske hav-valsar og livlige låtar frå Shetland. Konserten kretsar kring Nordsjøens kyst og er spesielt laga for å bli framført i havgapet og alltid med flammande kraft i sang og spel. Og sjølvsagt dreg dei to venene publikum med på varmande allsang når tida er inne!

Richard Burgess er engelskmannen som kom til Noreg i 1976 med ein ryggsekk og ein gitar - og som er her enno. I mellomtida har Burgess markert seg som ein særprega visesangar og folkemusikar, med ei malmfull stemme som han akkompagnerer med gitar og concertina. Han opptrer både solo og i grupper som Doggerland, FatDog og Foghorn. Han er óg skribent, lærebokforfattar og hyppig brukt kåsør.

Gabriel Fliflet er ein nysgjerrig musikar med trekkspill som hovudinstrument og sang og piano dertil. Mange kjenner ham frå samarbeidet med trommeslagar Ole Hamre, frå kvartetten Novgorod eller nokre av Gabriels mange bestillingsverk og prosjekt, som Elvemot, Åresong (med dikt av Jon Fosse), Valseria og Rose (Robert Burns på norsk). Gabriel har samarbeida med eit utall leiande folkemusikarar som Berit Opheim, Odd Nordstoga og Gjermund Larsen.
Gabriel og Richard har spelt i lag i mange år, blant anna som medlemar av verdens einaste fransk-britisk-norske folkemusikkgruppe: Five Men in a Boat.