Bergens Sjøfartsmuseum 100 år

Bergens Sjøfartsmuseum fyller år og er mer levende enn noensinne. Museet er en viktig del av Bergens sjøfartshistorie, og vi ønsker å feire sammen med deg! Gjennom hele 2021 vil vi markere med både arrangementer, artige påfunn og ikke minst dele historier.

Stiftet 13. april 1921
Bergens Sjøfartsmuseum – da under navnet Foreningen Bergens Sjøfartsmuseum – ble stiftet 13. april 1921. 100 år senere er hovedmålsettingen den samme – å drive formidling, forvalting og forskning på bergensk og norsk sjøfartshistorie. Museet er mer levende enn noensinne, og det skal gjenspeiles i et forrykende jubileumsår.

Hør avdelingsdirektør Per Kristian Sebak ønske velkommen til et spennende jubileumsår.

Bli med på feiringen
100 år må feires, selv med Covid-19 i samfunnet. Målsettingen er å gi vårt trofaste publikum – og forhåpentlig også nye publikummere – et tett og spennende program gjennom året. Dagens situasjon krever stor fleksibilitet, og endringer i programpostene kan oppstå på kort varsel. Du kan – og bør – alltid sjekke programmet her.

Følg med på vår Facebook-side for oppdatert informasjon om arrangementer gjennom året. Du kan også sjekke ut hva som skjer på museet her.

Besøk vårt vakre museumsbygg
Ideen om et sjøfartsmuseum i Bergen ble lansert i 1913, og i 1921 ble Foreningen Bergens Sjøfartsmuseum et faktum, grunnlagt av Bergens Rederiforening og Bergens Skipperforening. Samlingene vokste raskt, og det var en lykke å endelig kunne flytte inn i egne lokaler i 1962 – et atriumshus tegnet av bergensarkitekten Per Grieg. Vi tør påstå at dette er et av landets vakreste museumsbygg!

Våre utstillinger
Utstillingene på museet viser hvordan folk har ferdes på havet til alle tider, om det gjelder jernalderbåter fra 300-tallet f.Kr. eller offshore-skip fra i dag.

Oversikt over alle utstillingene finner du her

Digitalt museum
Sjekk gjerne ut vårt digitale museum. Her finner du hele samlingen vår og kan dykke dypere ned i sjøfartshistorien hjemme fra din egen sofa.

Du finner oss også på Youtube.

Hør museets egen podkast
Visste du at Museum Vest har sin helt egen museumspod?
Hør den her eller på Spotify.

Du finner episoder om blant annet krigsseilere, marinarkeologi, skipsportretter, Titanic og norsk sjøfartshistorie på 1900-tallet.

Kjøp årskort
Ønsker du å få med deg jubileumsåret på nært hold, kan du kjøpe årskort hos Museum Vest og besøke Bergens Sjøfartsmuseum så ofte du vil. I tillegg kan du besøke Museum Vest sine syv andre avdelinger og oppleve steder som betyr noe.

Her kan du lese mer om våre åpningstider og priser.

Kontakt oss gjerne om du lurer på noe.

Vi håper du vil være med oss på feiringen!

Husk at barn under 16 år går gratis hos oss.
Og du – husk at barn under 16 år går gratis hos oss.