Utstilingsåpning – Fortellinger om migrasjon

Mandag 4.november åpnet Bergens nye byråd for kultur, mangfold og likestilling, Katrine Nødtvedt, Bergens Sjøfartsmuseum sin nye utstilling, «Fortellinger om migrasjon.

Den tankevekkende utstillingen er et samarbeidsprosjekt mellom museet, illustratør Espen Terjesen, Nygård skole, og kvalifiseringssenteret for innvandrere, Ny sjanse.

Ekte fortellinger
Våren og sommeren 2019 deltok elever fra voksenopplæringen ved Nygård skole og kvalifieringssenteret for innvandrere, «Ny sjanse», i museumsprosjektet «Et annerledes undervisningsopplegg om migrasjon». En del av prosjektet innebar at elevene arbeidet med sine egne migrasjonshistorier. Her ga illustratør Espen Terjesen ga elevene innføring i hvordan man kan bruke tegning og tegneserieform til å formidle historier. Elevenes tegninger og fortellinger ble deretter sammensatt til en utstilling.

Historisk perspektiv
Utstillingen inneolder også tekster skrevet av elever ved voksenopplæringen på Nygård skole, samt utdrag av brev fra norske utvandrere i USA på 1800-tallet.

Prosjektet er støttet av Bergen Kommune, og har blitt til gjennom samarbeid mellom lærere og elever ved Nygård skole, samt Ny sjanse.

En utstillingsopplevelse som er verdt å få med seg. Velkommen!