Planlegg museumsbesøket ditt!

Her får du all praktisk info du trenger for å planlegge den perfekte turen til Bergens Sjøfartsmuseum!

Hvor ligger Bergens Sjøfartsmuseum?

Bergens Sjøfartsmuseum ligger godt plassert i kjernen av Bergen, og er lett å ankomme med kollektivt, til fots eller sykkel.

Sjøfartsmuseet ligger på Nygårdshøyden i Bergen sentrum på adresse Haakon Sheteligs plass 15, like bak Universitetsmuseet.

Hvordan kommer man seg til museet?

Bergens Sjøfartmuseum ligger sentralt til, og er svært enkelt å komme seg til, om så du går, sykler eller tar kollektivt.

 

Bybanen

De nærmeste bybane-stoppene er Byparken og Kaigaten. Det er ca 700 meter å gå. Dagspass for buss og bybane kan kjøpes gjennom appen Skyss-billett. Du kan laste ned appen Skyss Reise for full oversikt over alle avganger.

 

Buss

Skal du ta buss til Bergens Sjøfartsmuseum vil de nærmeste stoppene være Møhlenpris og Festplassen / Olav Kyrres GateDagspass for buss og bybane kan kjøpes gjennom appen Skyss-billett. Du kan laste ned appen Skyss Reise for full oversikt over alle avganger.

 • Festplassen og Olav Kyrres Gate: ca 600 meter gange
 • Møhlenpris: ca 180 meter gange

 

Sykkel

Den enkleste måten å komme seg til Bergens Sjøfartsmuseum med sykkel vil være ved å benytte seg av Bergen Bysykkel. Med bysykkel kan du sette fra deg sykkelen på bestemte parkeringsplasser, og det er flere av disse ved Sjøfartsmuseet. Last ned appen Bergen Bysykkel for å kjøpe dagspass og full oversikt over alle parkeringer. Du kan også se alle parkeringer her.

 • Sykkelparkering HF-bygget: 80 meter
 • Sykkelparkering Johanneskirken: 300 meter
 • Sykkelparkering H.M. Pinnsvinet: 150 meter

 

Bil

Det er begrenset med parkeringsplass i nærheten, så vi anbefaler å bruke andre metoder, eller offentlige parkeringsplasser i sentrum. Museet tilbyr én HC-parkering.

Parkeringshuset Bygarasjen er 1200 meter gange fra museet. Det er også mulig å ta buss eller bybane herifra til Festplassen.

 

Andre sentrale steder

Den sentrale plasseringen av Bergens Sjøfartsmuseum gjør det enkelt å komme seg dit fra mange av Bergens landemerker. Vi har listet opp noen av dem her, og om du ikke finner det her, kan du alltids skrive inn Bergens Sjøfartsmuseum eller adressen Haakon Sheteligs plass 15 i Google Maps.

 • Bryggen: 1400 meter
 • Festplassen: 650 meter
 • Den blå steinen/Torgallmenningen: 850 meter
 • Fløibanen: 1300 meter
 • Turistinformasjonen: 1000 meter
 • Hotell Norge: 600 meter

Tilgjengelighet for rullestol

Museet er godt tilrettelagt for forflytningshemmede, med stor selvåpnende inngangsdør, åpne lokaler og heis til andreetasje. Det er også en HC-parkering rett utenfor museet.

Enkel kafé

På museets serverer vi kaffe, mineralvann, enkel kaffemat og, på sommeren, is. 

Museumsguide på mobilen

Gjør mobilen om til en personlig guide - helt gratis!

Får å være best mulig forberedt på museumsbesøket anbefaler vi å laste ned vår Museumsguide-app. Her får du fortalt flotte historier og detaljer om våre mest spennende gjenstander. Appen Bergens Sjøfartsmuseum merker når du er i nærheten av utvalgte gjenstander i utstillingen, og kan dermed fortelle deg om den. Her kan du enten bruke hodetelefoner, eller holde mobilen opp mot øret. 

Last ned for Android

Last ned for iPhone