Hopp til hovedinnhold

App: Maritim vandring

Noen byvandringer er alltid tilgjengelig - i en app! Vil du oppleve Bergens historie? Da bør du utforske byens sjøfartshistorie. Her gir vi deg tre tips til byvandringer der du enkelt kan vandre i byens smitt og smau og oppleve byens spennende historie. Du finner byvandringene i den gratis og reklamefrie appen «Maritim vandring». Appen er enkel å bruke og leder deg med kart, bilder og tekst igjennom sjøfartshistorien!

 • to personer ser på en mobil som viser appen "maritim vandring".
  1/5
  Bruken av maritim vandringsapp er enkel og grei!
 • en familie på tre ser seg rundt med Bergen Brygge i bakgrunnen mens de bruker appen "Maritim Vandring".
  2/5
  Tur med Maritim Vandring i Bergen.
 • En familie på 3 som ser på mobilen sin og bruker maritim vandringsapp med Bergen Brygge i bakgrunnen.
  3/5
  En familie bruker maritim vandringsapp på tur i Bergen.
 • 4/5
 • 5/5

1. Opplev Nordnes - Nøstet

På Nordnes i Bergen sentrum finner du mer enn pingviner, sjøbad og parker. I hundrevis av år har Nordnes vært dominert av sjøfolk og skipsbygging. Du kan oppleve steder hvor seilskip fra fjerne strøk fortollet varer fra 1600-tallet, eller kanskje du vil se hvor sjøhelten Tordenskiold bodde i Bergen? Hva med et stup i sjøen eller nyte utsikten til Vågen fra ballastkaien, vandre rundt Nordnespynten og se skipene ankomme Bergen? Byvandringen tar deg også med til det over 100 år gamle Nordnes sjøbad og forbi Sjøfarernes Aldershjem. Det er også mulig å ta en kopp kaffe i det gamle verftsområdet til Georgernes verft der bergenskuter ble bygget på 1700-1800-tallet eller se hvor skuter ble reparert i Dikkedokken. I Verftsgaten opplever du gamle hvitmalte trehus hvor verftsarbeiderne en gang bodde.

2. Bryggen – Bergens Sjøfartsmuseum

Fra sentrum er det en kort tur til Bergens Sjøfartsmuseum der du kan oppleve hva sjøfarten har betydd for Bergen. Underveis kan du gjøre deg kjent i sentrum og utforske byens sjøfartshistorie. Du får glimt av kjøpmennenes handel fra 1600-tallet til i dag og ser minnesmerker som forteller om sjøfolks innstas i både krig- og fredstid. Du hører om Ole Bull, superstjernen fra Bergen, som ville hjelpe norske emigranter i USA. Når du nærmer deg Bergens Sjøfartsmuseum vil du se skipsredernes storslåtte villaer og monumentale bygg som rederier har finansiert, deriblant det vakre og stilfulle Bergens Sjøfartsmuseum.

3. I krigens fotspor

Bergen har mye å tilby den som er interessert i 2. verdenskrig. Siden Bergen var en viktig sjøfartsby så merket byens innbyggere krigen på flere områder. Denne vandringen forsøker å vise dette og tar deg med igjennom små og store hendelser under krigen. Du får se hvor invasjonstyrken la til kai 9. april 1940 og utforske okkupasjonsmaktens nærvær i byen. Underveis får du glimt av motstandskampen i Bergen, krigsseilernes innsats og hendelser som eksplosjonsulykken i Vågen 1944.

Om appen

Appen Maritim Vandring er laget av Bergens Sjøfartsmuseum og Maritime Bergen. Appen er gratis og tilgjengelig i både AppStore og Playbutikk. 

Museum24:Portal - 2024.06.11
Grunnstilsett-versjon: 2